Далибор Голубовић је завршио гимназију „11. октобар“ Бела Паланка, а Филозофски факултет, одсек историја (1995-2000) Универзитета у Приштини.

Од 2001. године ради у ОШ „Вук Караџић“ у Пироту као професор историје и одељенски старешина.

Са супругом Мајом има троје деце.

Е-маил: daliborbp@gmail.com

Труди се да напредује у послу и комбинује начине предавања и истраживања. Идући ка модерном предавању занимљива му је корелација у настави и мисли да је у томе и будућност наше просвете! Од античких филозофа и војсковођа са сјајним биографијама, преко римских песника, средњевековних мислилаца, ренесансних уметника и модерних научника, тако је његова визија рада у просвети! Не заборавити каква је школа некада била, али и ићи ка модерној и напредној!
Различити пројекти, који све више осавремењавају наше заостало школство! Кроз које се може видети да се и у основној школи деца могу бавити науком и експериментисањем, са неизоставним освртима на породичну, локалну, традиционалну историју.

Учешћа и радови:

-Један од аутора изложбе старих фотографија ОШ „Вук Караџић“, поводом 190.година школе у Дому војске Пирот, 2005. год.

– Учешће у Центру за таленте Ниш на Електронском факултету, са ученицима седмог разреда, 2012.год.

– Завод за унапређивање васпитања и образовања и Мајкрософт „Креативна школа 2012/2013.“ Рад на тему: „Демократија и тоталитаризам, различита лица истих појава“. Налази се у базу знања, као пример добре праксе Министарства просвете РС, 2013.год.

– Један од аутора пројекта: Пиротски ћилим – загонетка живота (Шема са безброј решења) – учешће на 8. Међународном фестивалу науке у Београду. Пројекат је реализован од 4. до 7. децембра 2014. у ZEPTER EXPO CENTRU у зони EKSPERTINEJDŽERI.

– За постигнуте резултате у образовању награђен Светосавским општинским признањем за интердисциплинарни мултимедијални тимски рад 2015. год.

-Један од аутора изложбе старих фотографија ОШ „Вук Караџић“,поводом 200 година школе у Галерији „Чедомир Крстић“ Пирот, 2015. год.