Давор Лазаревић је рођен 26. априла 1982. године у Пироту где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Филозофском факултету у Београду на катедри за историју Југославије са темом Др Драгољуб Јовановић и пиротски крај. Од децембра 2006. године ради као професор историје у Гимназији и ОШ ,,Свети Сава“ у Пироту. Као просветни радник награђен је Светосавским признањем са златником од стране СО Пирот, јануара 2014. године.Поред рада у настави Давор Лазаревић се бави истраживањем друштвене и културне историје Пирота и околине у периоду 19. и 20. века. Један је од оснивача и тренутни председник Удружења историчара Пирота које постоји од октобра 2014. године. Аутор је неколико монографија, научних радова и на десетине новинских чланака и фељтона. Има супругу Јелену и сина Ђурђа.

Најзначајнији радови:

– Д. Лазаревић, Руска емиграција у Пироту између два светска рата, Пирот 2019. (монографија)

– Д. Лазаревић, Чеси, Пољаци и Словаци у Пироту (1878-1918), Пирот 2018. (монографија)

– Д. Лазаревић, Спомен обележја палим борцима у Пироту и околини, Пирот 2016. (монографија)

– Д. Лазаревић, Хидроелектрана Пирот – историја идеја и стварања, Пирот 2015. (монографија)

– Д. Лазаревић, Млекарска школа са домом ученика др Обрен Пејић 1945-2012, Пирот 2012. (монографија)

– Д. Лазаревић, 125 година хорског певања у Пироту, Пирот 2013. (монографија)

– Д. Лазаревић, Др Драгољуб Јовановић и пиротски крај, Пиротски зборник 37/38, Пирот 2013, стр. 129-167.

– Д. Лазаревић, Делови културног мозаика Пирота између два светска рата, Култура 144, Завод за проучавање културног развитка, Београд 2014, стр. 319-340.

– Д. Лазаревић, Последице Великог рата и пиротски крај, Пиротски зборник 39, Пирот 2014, стр. 153-174.

– Д. Лазаревић, Трагови чешког музичког зналца на пиротској калдрми, Пиротски зборник 40,</i> Пирот 2015, стр. 167-181.

-Д. Лазаревић, Изгладњивање демократије – Локални избори у Пироту 1996. године, Пиротски зборник 41, Пирот 2016.

-Д.Лазаревић, Руски емигранти као професори Гимназије и Учитељске школе у Пироту, Пиротски зборник 42, Пирот 2017.