Обавештење

Удружење историчара Пирота и Пиротска гимназија организују предавање „САД И СРБИЈА 1918-2018 – ДИПЛОМАТСКИ И КУЛТУРНИ ОДНОСИ“. Четвртак, 10. октобар 2019. године, Свечана сала Пиротске гимназије у 13:30 сати. Предавач: Бора Димитријевић, дугогодишњи директор Народног музеја у Зајечару.

Вести:
Архива
Категорије

КОРИШЋЕЊЕ АРХИВЕ ТРИБУНАЛА ЗА КРЕИРАЊЕ НАСТАВНИХ МАТЕРИЈАЛА

 

Друга радионица за наставнике историје о коришћењу архиве Трибунала и Механизма у циљу креирања наставних материјала је одржана 24. октобра 2020. године. Радионица је реализована у организацији Међународног резидуалног механизама за кривичне судове, у сарадњи са EUROCLIO-м и Удружењем за друштвену историју – Euroclio.

Како би допринели квалитету образовања младих на простору бивше Југославије на тему Ратова деведесетих, ‘’Информативни програм Механизма’’ спроводи обуку наставника са простора бивше Југославије за креирање наставних материјала, а на основу архивске грађе Механизма и Трибунала за бившу Југославију.

На другој радионици за наставнике историје учествовали су наставници историје из Србије који су били полазници прве радионице која је одржана у Београду прошле године. Наставници су добили прилику да презентују своје наставне материјале који су настали коришћењем архиве МКСЈ.

 

На семинару је учествовао и Владица Тошић, професор историје у Гимназији Пирот и регионални повереник УДИ–Euroclio, са презентацијом модела часа КУЛТУРОЦИД-Уништавање културних и верских објеката током ратова деведесетих на простору бивше Југославије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Наши партнери:
Пратите нас

  

Пиротски зборник