Гимназија Пирот

Учесници:
• Мила Панајотовић, Музеј Понишавља Пирот
• Владица Тошић, Гимназија Пирот

Поводом обележавања 76. годишњице депортације и страдања пиротских Јевреја, Удружење историчара Пирота уз подршку града Пирота одржаће промоцију наставног материјала о холокаусту и јавни час из историје о страдању пиротских Јевреја.

Сви наставници историје који присуствују промоцији наставног материјала, добиће комплет наставног материјала о холокаусту и потврду о присуству и учешћу.

Сећамо се са тугом, стравичног злочина који су у ноћи 12. и 13. марта 1943. године починиле бугарске фашистичке окупационе снаге, над недужним Јеврејима. Пиротски Јевреји су насилно одведени из својих домова, и више се никада нису вратили. Одајемо почаст суграђанима, жртвама безумне идеологије, који су изгубили животе у великој трагедији.